بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
رَبَّنَا آمَنَّا بِمَا أَنزَلَتْ وَاتَّبَعْنَا الرَّسُولَ فَاكْتُبْنَا مَعَ الشَّاهِدِينَ ﴿53﴾ وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ اللّهُ وَاللّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ (54 )
پروردگارا، به آنچه نازل كردى گرويديم و فرستاده[ات] را پيروى كرديم؛ پس ما را در زمره گواهان بنويس. (آل عمران ۵۳) و [دشمنان] مكر ورزيدند، و خدا [در پاسخشان] مكر در ميان آورد، و خداوند بهترين مكرانگيزان است. (آل عمران ۵۴)

زندگی نامه (بیوگرافی) دکتر محمد حسین رضائی مقدم
دکتر محمد حسین رضائی مقدم به سال 1345 در شهر تبریز متولد شد. تحصیلات ابتدائی را در مدارس سلیمی و افتخارالسادات تبریز به اتمام رسانید . در سال 1356 وارد دوره راهنمائی در مدرسه راهنمایی پاسارگاد تبریز شد. در سال 1359 همزمان با آغاز جنگ تحمیلی وارد دبیرستان نوساز آیت الله قاضی طباطبائی در سه راه امین بازار تبریز گردید. تلاش های بی وقفه در سال 1363 ثمر خود را داد و وارد دانشگاه تبریز شد. رشته جغرافیای طبیعی اولین انتخاب رشته تحصیلی در آزمون سراسری بود هر چند می توانست در رشته های دیگر سایر دانشگاهها پذیرفته شود برای دور نشدن از خانواده و علاقه به رشته جغرافیا باعث شد تا دانشگاه تبریز را انتخاب نماید. سال 1366 در آستانه فارغ التحصیلی در بهمن ماه، قبل از انتخاب واحد ترم آخر سرنوشت به گونه دیگری برای ایشان رقم خورد. طرح شش ماهه دانشجویی (حضور دانشجویان مشمول سربازی در جبهه های جنگ) وی را با کتاب های درسی مهم آزمون کارشناسی ارشد راهی جبهه های جنگ جنوب غرب (پاسگاه زید؛ شلمچه؛ خرمشهر و خسروآباد آبادان ) کرد. به عنوان دیده بان توپخانه در تیپ مستقل 63 خاتم الانبیاء کار را شروع نمود. متاسفانه به جهت شرایط خاص منطقه جنگی کنکور تربیت مدرس را از دست داد. اما حضور او در کنکور سراسری کارشناسی ارشد در خرداد ماه 1367 (که اولین دوره آن بود) مشروط به عدم پیشروی دشمن شده بود. لحظات حساسی بود. بر شب پر ستاره شلمچه سکوت عجیبی حاکم شده بود. بر خلاف روزهای قبل که در گیری ها شدید بود، بجز صدای تک تیرها و خمپاره های سبک پراکنده صدای دیگری شنیده نمی شد. صبح فرا رسیده بود و مسلما خدا دعاهایش را برای رسیدن به آرزویش قبول کرده بود. خوشبختانه دشمن پیشروی نکرده بود. فرمانده واحد به قول خود عمل نمود و مرخصی را صادر کرد. بدون مراجعه به مقر خط دو (برای برداشتن لباس های شخصی) به اهواز مقر اصلی تیپ مراجعه و پس از تایید برگه مرخصی با همان لباس های جنگی پاره و کفش های کتانی کهنه شده و گل آلود عازم تهران شد. در تهران در جلسه امتحان حاضر گردید. امتحان برگزار شد و دوباره به محل خدمت خود در جبهه برگشت. در پایان مرداد ماه 1367 پس از اتمام دوره به تبریز بازگشت.
مهر 1367 فرا رسید. ترم آخر به جای بهمن 1366 در مهر 1367 اما با کوله باری از تجربه ، آغاز شد. مهر ماه 1367 نتایج کنکور سراسری کارشناسی ارشد اعلام شد. نتیجه کنکور قبولی در دانشگاه تبریز همراه با بورس تحصیلی بعنوان هیات علمی بود. بهمن 67 زمان فارغ التحصیلی از کارشناسی و ورود به کارشناسی ارشد بود. سال1370 پس از دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شد و در همان سال وارد دوره دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه تبریز گردید.
از مهر 1370 تدریس در دانشگاه تبریز را با تدریس درس نقشه های توپوگرافی شروع نمود. در آبان ماه 1371 نتایج اعزام به خارج دکتری اعلام و در آن آزمون نیز قبول شدند؛ لیکن به جهت مشمول سربازی بودن و تحصیل در همان مقطع ناگزیر به انصراف و ادامه تصیل در داخل گردید. در سال 1374 به عنوان دومین فارغ التحصیل دوره دکتری دانشگاه تبریز بعد از انقلاب فرهنگی و بعنوان اولین فارغ التحصیل رشته ژئومورفولوژی گروه جغرافیای طبیعی و دانشکده علوم انسانی و اجتماعی در حضور وزیر وقت علوم جناب آقای دکتر هاشمی گلپایگانی و رئیس وقت دانشگاه جناب آقای دکتر محمد علی حسین پور فیضی از رساله دکتری خود دفاع کرد.
از ابتدای سال 1375 به عنوان استادیار پیمانی طرح سربازی در دانشگاه تبریز شروع به کار نمودند. در تابستان سال 1375 در دوره آموزش های حین خدمت اعضای هیات علمی طرح سربازی دانشگاه ها شرکت نمود. از خرداد ماه سال 1377 به عنوان مدیر کل آموزش دانشگاه تبریز در کنار تدریس و پژوهش کار خود را ادامه داد.
سال 1382 مدیر کلی آموزش دانشگاه تبریز را پس از 5 سال و سه ماه کنار گذاشت و به هدایت دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری و برگزاری کنفرانس بین المللی مخاطرات زمین در سال 1384 پرداخت. در تابستان 1385 موفق به ارتقاء به مرتبه دانشیاری شد. در سال 1386 جهت فرصت مطالعاتی نه ماهه عازم کشور مالزی (دانشگاه دولتی مالایا UM در کوالالامپور) گردید. تابستان 1387 به همراه خانواده مجددا به کشور بازگشتند. خستگی راه از تن بیرون نرفته بود که ایشان را به عنوان مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز برگزیدند. در سال 1388 در بیست و هفتمین مراسم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران کتاب مشترک ایشان با آقای دکتر مهدی ثقفی کتاب سال شد. سرانجام در تابستان 1389 به مرتبه استادی ارتقاء پیدا کردند. در تابستان 1391 پس از تفکیک دانشکده علوم انسانی و اجتماعی و ایجاد دانشکده علوم محیطی و معماری با نظر رئیس دانشگاه ، مدیریت تحصیلات تکمیلی را به همکار دیگری واگذار و به عنوان رئیس دانشکده جدید الاحداث منصوب شدند. در دی ماه 1391 به خاطر منفک شدن گروه معماری از دانشکده و با پیشنهاد ایشان مبنی بر تفکیک گروه آموزشی جغرافیای طبیعی به دو گروه آموزشی آب و هواشناسی و ژئومورفولوژی نام دانشکده به جغرافیا و سمت ایشان به رئیس دانشکده جغرافیا تغییر یافت. در بهمن ماه 1392 به لحاظ رسالتی که جغرافیا در برنامه ریزی داشت با پیشنهاد شورای دانشکده و تصویب هیات رئیسه دانشگاه نام دانشکده را به جغرافیا و برنامه ریزی تغییر دادند. با ایجاد دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی با همکاری و همفکری گروه های آموزشی چارت جدید را با سه گروه آموزشی جغرافیا و برنامه ریزی شهری؛ آب و هواشناسی و ژئومورفولوژی و دو بخش جغرافیا و برنامه ریزی روستایی و GIS&RS را به هیات رئیسه دانشگاه پیشنهاد و سرانجام پس از پی گیری های فراوان چارت جدید را به تصویب هیات امنای دانشگاه و دفتر گسترش وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری رسانیدند تا رشته جغرافیا که از قدیمی ترین رشته های دانشگاه تبریز بود با توجه به رسالت و نقشی که در برنامه ریزی های منطقه ای و شهری دارد صاحب دانشکده شود . از تابستان 1393 مسئولیت دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی را به همکار دیگری واگذار نمودند. در حال حاضر در کنار تدریس و پژوهش مسئولیت شعبه شمال غرب انجمن مخاطره شناسی ایران را بر عهده دارند.
ترجمه دو کتاب ؛ تالیف یک کتاب؛ فارغ التحصیلی 16 دانشجوی دکتری و 110 دانشجوی کارشناسی ارشد با راهنمایی ایشان و همچنین راهنمایی 5 دانشجوی دکتری و 6 دانشجوی کارشناسی ارشد در حال حاضر؛ چاپ 109 مقاله علمی پژوهشی داخلی و 16 مقاله ISI و همچنین اتمام سه پروژه پژوهشی ، ارائه 31 مقاله در کنفرانس ها و همایش های بین المللی و ملی از جمله کار های علمی و پژوهشی ایشان می باشد..


سال 1362 دبیرستان آیت الله قاضی طباطبایی در کنار دبیر درس بینش اسلامی
جناب آقای دکتر محی الدین بهرام محمدیان (معاون اسبق نهضت سواد آموزی کشور و معاون سابق وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش)

با هم دوره ای های مقطع کارشناسی در دانشگاه تبریز سال 1364
.jpg)

طرح شش ماهه حضور در جبهه های جنگ سال آخر دوره کارشناسی . مناطق عملیاتی پاسگاه زید و شلمچه (فروردین 1367)

جلسه دفاعیه از پایان نامه کارشناسی ارشد سال 1370

اولین سمپوزیوم بین المللی کواترنر - دانشگاه تهران شهریور 1373 دریافت تقدیرنامه از دکتر غلامعلی افروز رئیس وقت دانشگاه تهران

روز دفاع از رساله دکتری در 8 اسفند سال 1374 : آقای دکتر هاشمی گلپایگانی وزیر وقت علوم (سمت راست) و آقای دکتر حسین پور فیضی رئیس وقت دانشگاه تبریز (وسط تصویر) در حال گفتگو در خصوص رساله با دکتر محمد حسین رضائی مقدم (سمت چپ)
هیات داوران دفاعیه از رساله در مورخ هشتم اسفند هفتاد و چهار: از چپ به راست : مرحوم آقای دکتر مقصود خیام (استاد راهنما) - مرحوم آقای دکتر حسن علیزاده ربیعی (استاد داور داخلی) - آقای دکتر عبدالحمید رجائی اصل (استاد مشاور رساله) - مرحوم آقای دکتر علی اصغر موحد دانش (استاد مشاور رساله) - مرحوم آقای دکتر جمشید جداری عیوضی (استاد داور مدعو از دانشگاه تهران) - مرحوم آقای دکتر میرعلی اکبر نوگل سادات (استاد مشاور رساله)
جلسه دفاعیه از رساله دکتری از سمت چپ: آقای دکتر هاشمی گلپایگانی وزیر وقت علوم - دکتر محمد علی حسینپور فیضی - دکتر محمد علی کی نژاد(عضو شورای انقلاب فرهنگی)
جلسه دفاعیه از رساله دکتری از سمت چپ: آقای دکتر کریم حسین زاده دلیر ( مدیر وقت گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری ) دکتر محمد رضا پور محمدی ( رئیس وقت دانشکده علوم انسانی و اجتماعی) دکتر مجید رضائی بنفشه (عضو هیات علمی گروه جغرافیای طبیعی) و دکتر محمد حسین رضائی مقدم

مرحله آموزش نظامی طرح سربازی اعضای هیات علمی دانشگاهها و پزشكان. تهران تابستان 1375 .
تصویر بالا همراه با دکتر منوچهر فرج زاده استاد GIS&RS و اقلیم شناسی دانشگاه تربیت مدرس.
تصویر پایین در کنار دکتر کامران ظفردوست ( نشسته سمت چپ) پزشک جراحی عمومی وفوق تخصص قفسه سینه
چهارمین کنفرانس بین المللی ژئومورفولوژی در شهر بولونیای ایتالیا شهریور 1376 : از راست به چپ:- (Professor H. J. Walker(USA . و Professor Takasuke Suzuki Japan و (Professor Denys Brunsden (UK و (Professor Hiroo Ohmori (Univ. Tokyo و دکتر محمد حسین رضائی مقدم

تصویر بالا همراه با کارمندان زحمتکش مدیریت خدمات آموزشی دانشگاه تبریز (سال 1381) تصویر پایین تقدیر از مدیران نمونه دانشگاه در اردیبهشت ماه سال 1382 در زمان تصدی مدیریت خدمات آموزشی دانشگاه.
ششمین کنفرانس انجمن بین المللی ژئومورفولوژی در شهر ساراگوزا (زاراگوزا Zaragoza) اسپانیا شهریور سال 1384

کنفرانس بین المللی مخاطرات زمین و بلایای طبیعی مهر سال 1384 تالار وحدت دانشگاه تبریز

کنگره انجمن بین المللی مهندسی زمین شناسی با عنوان مهندسی زمین شناسی و شهرهای امروز در شهر ناتینگهام (Nottingham) انگلستان در دانشگاه ناتینگهام سال 1385
مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشکده ها سال 1385 -کسب جایزه پژوهشگر اول دانشکده علوم انسانی و اجتماعی
چاپ کتاب زمین شناسی برای جغرافیا توسط انتشارات دانشگاه تبریز در زمستان سال 1385
فرصت مطالعاتی هشت ماهه در دانشگاه UM مالزی سال 1386
فرصت مطالعاتی هشت ماهه در دانشگاه UM مالزی سال 1386
چاپ کتاب رودخانه ها و دشت های سیلابی توسط انتشارات سمت در تابستان 1387 و چاپ دوم آن در تابستان 1388
دریافت جایزه کتاب سال به خاطر ترجمه کتاب رودخانه ها و دشت های سیلابی در بیست و هفتمین مراسم جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران بهمن ماه 1388 - تالار وحدت تهران
پنجمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام 18 و 19 مهر ماه 1391 در دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه تبریز
بدون شرح.
افتتاح دفتر انجمن مخاطره شناسی ایران شعبه شمال در داشگاه تبریز با حضور سردار سرلشکر دکتر سید یحیی رحیم صفوی، دکتر محمد رضا پور محمدی (رئیس دانشگاه)، دکترمهدی مدیری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، دکتر ابراهیم مقیمی (رئیس انجمن مخاطره شناسی ایران) و جمعی از اعضای هیات علمی و قرائت حکم توسط دکتر محمدحسین رامشت جهت انتصاب دکتر محمد حسین رضائی مقدم به عنوان رئیس شعبه شمال غرب انجمن 18شهریور 1394 این خبر در خبرگزاری آناج (کلیک کنید) و ایسنا ( کلیک کنید) نیز درج شده است

به همراه همکارانی که رساله دکتری آنها تحت راهنمایی ایشان بوده است: از راست به چپ دکتر مهدی ثقفی( استادیار دانشگاه پیام نوربیرجند و رئیس پیام نور استان خراسان جنوبی)، دکتر رضا اسماعیلی (استادیار دانشگاه مازندران)، دکتر عقیل مددی (دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی)، دکتر بختیار فیضی زاده (استادیار GIS&RS دانشگاه تبریز) , دکتر صیاد اصغری (استادیار دانشگاه ارومیه) درهمایش کمیسیون های برنامه ریزی درسی علوم جغرافیایی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تبریز 19 شهریور 1394

همراه با همکاران در کمیسیون ژئومورفولوژی در همایش کمیته برنامه ریزی درسی علوم جغرافیایی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تبریز 19 شهریور 1394 اسامی همکاران به ترتیب بالا سمت راست به چپ : 1- مرحوم دکتر محمد رضا نیکجو (دانشگاه تبریز- تاریخ درگذشت 24 اردیبهشت 1397 بر اثر ایست قلبی در هنگام ورزش - روحش شاد) 2- دکتر محسن پور خسروانی 3- دکتر عقیل مددی (دانشگاه محقق اردبیلی) 4- دکتر محمدحسین رضائی مقدم (دانشگاه تبریز) 5- دکتر رسول صمد زاده (دانشگاه آزاد اردبیل) 6- دکتر سید رضا حسین زاده (دانشگاه فردوسی مشهد) 7- دکتر رضا اسماعیلی (دانشگاه مازندران) 8- دکتر مهدی ثقفی ( دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی 9- دکتر محمدباقر زمردیان (دانشگاه فردوسی مشهد) از پایین سمت راست به چپ 10- دکتر حسین نگارش (دانشگاه سیستان و بلوچستان) 11-دکتر ایرج جباری (دانشگاه رازی کرمانشاه) 12- دکتر سیاوش شایان ( دانشگاه تربیت مدرس) 13- دکتر مجتبی یمانی ( دانشگاه تهران) 14- دکتر منصور جعفر بیگلو ( دانشگاه تهران) 15- دکتر عزت الله قنواتی ( دانشگاه خوارزمی ) 16- دکتر عادل سپهر (دانشگاه فردوسی مشهد) 17- دکتر صمد فتوحی (دانشگاه سیستان و بلوچستان) 18- دکتر سید محمد زمان زاده ( دانشگاه تهران)

شروع امتحانات (دی ماه 1394) و دردسرهای گوشی های هوشمند ( برای پیش گیری از هرگونه استفاده نادرست از گوشی های هوشمند در جلسه امتحان گوشی دانشجویان جمع آوری شده است)
بدون شرح!

دومین پنل دریاچه ارومیه با حضور پروفسور Klove از دانشگاه Oulu کشور فنلاند در دانشگاه تبریز دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی 22 اسفند ماه 1395


مراسم پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز در سال 1396 - دریافت لوح پژوهشگر برگزیده سال 1396 دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی

مراسم پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز در سال 1396
چاپ کتاب مبانی ژئومورفولوژی رودخانه ای توسط انتشارات سمت در پاییز 1396

چاپ ویرایش جدید کتاب زمین شناسی عمومی توسط انتشارات دانشگاه تبریزدر سال 1401
http://simap.tabrizu.ac.ir/homepage/rezmogh/
جهت اعلام نظر می توانید روی لینک کلیک کنید.